Novinky
15 ksSněhová hmota:100 g bílků50 g lesních borůvek300 g cukru krupic @korunnicukr10 g kukuřičného škrobu1 g kyseliny citronové1 g tymiánuBorůvková šlehačka:300 g smetany ke šlehání 33%100 g bílé ...
50 kusů
Těsto:
450g hladká mouka @babiccina_volba
15g mletá paprika
1g chilli
12g prášek do pečiva
100g olivový olej
85g voda
80g suché bílé víno
5g sůl
Náplň:
250g niva @madeta.cz
100g pomazánkové máslo @madeta.cz
120g sekané pekanové ořechy
120g nadrobno krájená cibule
2g sůl
Na dokončení:
10 g maldonské mořské soli
POSTUP:
Do mísy navážíme všechny suché ingredience, krátce zamícháme, poté přidáme vodu a víno a vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici asi 1 hod. dobře odpočinout, těsto nesmí oschnout. Poté vezmeme polovinu těsta a na pomoučené ploše pomocí válečku na těsto Vyválíme na sílu 2 až 3 mm. Kulatým vykrajovátkem o průměru asi 8 až 9 cm vykrájíme kolečka.
Na náplň smícháme všechny ingredience do hladké pasty a doprostřed každého kolečka pomocí čajové lžičky dáváme větší porci náplně tak, aby se nám připravované taštičky podařily správně uzavřít a náplň během pečení nevytékala. Odkládáme na plech, potíráme vodou a posypeme mořskou solí. Stejným způsobem zkracujeme zbylé těsto. Pečeme při 180°C asi 20 min. dozlatova. Podáváme čerstvé, klidně ještě vlažné.
Postup Vyškrábneme dřeň z vanilky, přidáme k ostatním surovinám a rychle vypracujeme v těsto, ze kterého uválíme malé rohlíčky. Pečeme dozlatova při 160°C na plechu s papírem. Upečené opatrně obalíme...
Postup První den uhněteme hodně tuhé těsto, kvásek biga. Necháme dobře přikryté, nejlépe kuchyňskou fólií, v pokojové teplotě přes noc, ideálně 16-18 hodin. Nůžkami vykynutý kvásek rozstříháme na men...
Postup Bílky nahřejeme spolu s citrónovou šťávou, vyškrabanou vanilkou a cukrem ve vodní lázní na asi 60°C a poté vyšleháme do pevného lesklého sněhu. Krátce zašleháme škrob S jemně nastrouhanou grep...