Biskupský chlebíček babičky boženky
Postup
Vejce s cukrem, medem, kořením, solí a sodou ušleháme do pěny, stěrkou vmícháme zbylé ingredience a z hotové hmoty vyválíme na pomoučeném vále 2 válečky na délku plechu. Přemístíme je na plech s papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C dozlatova. Necháme zcela vychladnout a nakrájíme na tenké plátky. Skladujeme ve vzduchotěsné dóze na suchém místě.
60 kusů - 1 hodina
Těsto:
185g hladké mouky
100g cukru krupice
2 vejce M
20g medu
150g rozinek
150g kandovaného ovoce
3g mleté skořice
2g mletého muškátového oříšku
2g mletého anýzu
1g jedlé sody
2g soli
Na dokončení:
1 malé vejce na potření
30 g cukru krupice