Čokoládový dort

cokoladovy-dortKorpus:

100g kakaa 
450g filtrované kávy @filicorizecchiniczech_slovak
30g vanilkové esence 
200g oleje 
550g třtinového cukru @korunnicukr 
4 vejce M 
350g hladké mouky @babiccina_volba 
10g jedlé sody 
4g prášku do pečiva 
10g soli 
3g skořice 
 
Krém:
500g smetany 33% 
150g cukru krupice
100g kakaa 
150g másla
2g soli 
 
Poleva:
35g olivového oleje 
 
 
 
 
 
 
POSTUP:
Na korpus smíchejte všechny suché ingredience. Poté přidejte vejce, kávu a olej a vše dobře promíchejte. Směs nalijte do dvou dortových forem (22-24 cm) vyložených papírem na pečení. Pečte pomalu při 160 °C asi 45-50 minut. Před vytažením zkontrolujte špejlí, zda je korpus upečený. 🍽️
Na krém přiveďte smetanu k varu a přidejte kakao, cukr, sůl a máslo. Vařte na mírném ohni asi 1 minutu. Poté přidejte hořkou čokoládu a dobře promíchejte, už nevařte. Nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu, zhoustne a bude se dobře roztírat. ❄️
Každý korpus jednou prořízněte. Korpusy spojte 3/4 krému; část si nechte na dozdobení. Povrch dortu zatřete dohladka. Základ dejte do mrazáku na 20-30 minut. Mezitím připravte polevu smícháním rozpuštěné hořké čokolády a oleje. Polevu nalijte na dobře vychlazený základ a po zatuhnutí dozdobte zbylým krémem pomocí cukrářského sáčku. 🎂✨
Podávejte v pokojové teplotě a užijte si každý kousek! ❤️
 
TIP
Pokud se chcete stát mistrem čokolády, objevte stovky receptů a detailních postupů v mé velkoformátové knize Čokoláda o 450 stranách. 📚 Nejvíc komplexní kniha o této tajuplné ingredienci, která u nás kdy vyšla.
Zpět do obchodu