Právě teď: doprava jen za 1 Kč!

Mazanec s čokoládou a vaječňákem

mazanec-vajecnak_1Omládek:

200 g hladké mouky

200 g mléka

3 g droždí 

 

Těsto:

300 g hladké mouky

90 g cukru krupice

20 g vanilkového cukru

100 g vaječňáku

70 g másla

100 g rozinek

20 g droždí

5 g soli

2 g mletého muškátového květu

150 g čokoládových pecek

Kůra z jednoho citrónu

 

Poleva:

100 g cukru moučka

30 g vaječňáku 

 

Na dokončení:

Sušené květy 

 

Postup

Na omládek smícháme všechny ingredience, přikryjeme v misce fólií a necháme kynout v pokojové teplotě 16 až 18 hod.

Do mísy navážíme všechny ingredience kromě čokolády, soli a másla. Přidáme omládek a hněteme 5 min. Poté přidáme sůl a máslo a pokračujeme v hnětení, dokud nezískáme hladké nelepivé těsto. Úplně na závěr zahněteme kousky čokolády. Těsto dobře přikryjeme a necháme v pokojové teplotě nakynout do dvojnásobného objemu. Poté ho rozdělíme na šest dílů, vytvarujeme prameny a upleteme mazanec. Necháme ho nakynout v pokojové teplotě, potřeme vejcem a pečeme v rozehřáté troubě při 160°C asi 40-45 min. dozlatova. Ihned po vytažení je potřeme polevou, kterou jsme připravili smícháním cukru a likéru. Posypeme sušenými květy. Necháme vychladnout.