Ovocný letní koláč
Postup
Máslo o pokojové teplotě ušleháme s cukrem krupice do pěny, postupně přidáme vejce, směs mouky, mandlí, prášku do pečiva a soli a nakonec jogurt. Hmota nesmí být sražená. Menší kousky ovoce smícháme s levandulí a moukou a poté zabalíme do připraveného těsta. Tuto hmotu dáme do papírem vyložené dortové formy, povrch posypeme mandlemi a pečeme v rozehřáté troubě na 170°C asi 40 až 45 min., dokud špejle zapíchnutá do středu nezůstane suchá. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout na mřížce, opatrně vyndáme z dortového ráfku a pocukrujeme.
Co bude potřeba?
1 forma o průměru 24 cm
Těsto:
125 g měkkého másla
125 g cukru krupice
200 g hladké mouky
60 g mandlové mouky
3 vejce o velikosti M
150 g jogurtu
12 g prášku do pečiva
2 g soli
125 g cukru krupice
200 g hladké mouky
60 g mandlové mouky
3 vejce o velikosti M
150 g jogurtu
12 g prášku do pečiva
2 g soli
Na dokončení:
700 g ovoce
10 g hladké mouky
1 g sušené levandule
40 g plátků mandlí
Cukr moučka na posypání
10 g hladké mouky
1 g sušené levandule
40 g plátků mandlí
Cukr moučka na posypání