Pařížské rohlíčky babičky Josefky
Postup
Bílky, cukr krupici a sůl zahřejeme ve vodní lázni dohorka, cukr mezi prsty musí být úplně rozpuštěn. Vyjmeme z lázně a mixerem vyšleháme dopevna. Když je sníh tuhý a téměř vychladlý, stěrkou opatrně zamícháme směs ořechů, skořice a cukr moučka. Hmotou naplníme sáček s řezanou zdobící trubičkou a na plech vyložený papírem stříkáme malé rohlíčky. Pečeme asi 2 hodiny při 90C. Necháme vychladnout v troubě. Na náplň za stálého míchání svaříme všechny suroviny kromě čokolády, necháme vařit asi 1-2 minuty. Přidáme čokoládu a ponorným mixérem rozmixujeme. Necháme přes noc “uzrát” v lednici. Druhý den náplň maličko nahřejeme a vymícháme dohladka. Sáčkem s řezanou trubičkou ozdobně nastříkáme na upečené rohlíčky a v lednici necháme ztuhnout. Namáčíme v rozpuštěné čokoládě dobře rozmíchané s kakaovým máslem. Můžeme přestříkat zbylou čokoládou pomocí papírového sáčku.
Tip
Použijte na polevu a krém opravdu kvalitní čokoládu. V mém e-shopu najdete i čokoládové pecky ideální pro vaše báječná pečení.
100ks
Sněhová hmota:
100 g bílků
200 g cukru krupice
100 g cukru moučka
100 g mletých vlašských ořechů
1 g mleté skořice
1 g soli
Pařížský krém:
250 g smetany ke šlehání
70 g cukru krupice
100 g čokolády hořké
50 g kakaa
75 g másla
2 g skořice
1 g soli
Poleva:
200 g hořké čokolády
40 g kakaového másla